DERMORESPIRATOR SINDROMI BO‘LGAN BOLALARDA ORTIQCHA VAZN MUAMMOSI (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
So‘nggi yillarda dunyoning ko‘plab mamlakatlarida, ayniqsa iqtisodiy rivojlangan davlatlarda, bronxial astma (BA) bilan kasallanish holatlari oshib bormoqda — bemorlar soni uch baravarga ko‘paygan. Shu bilan birga, bolalarda BA va ortiqcha tana vaznining uyg‘unlashuvi tobora ko‘proq kuzatilmoqda, bu esa kasallikning og‘ir kechishiga, hayot sifatining yomonlashishiga olib keladi va davolashda alohida yondashuvni talab qiladi.