BOLALARDA BUYURAKUSTI BEZLARI YETISHMOVCHILIGINI TASDIQLASHDA SYNACTHEN TESTIDAN FOYDALANISH (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Ikkinchi darajali, uchinchi darajali yoki iatrogen buyrakusti bezlari yetishmovchiligini, shuningdek, noan’anaviy tug‘ma adrenal giperplaziyani (NCCAH) diagnostika qilishda Synacthen testi samaradorligini baholash.
Keywords: synacthen testi; buyrakusti bezlari yetishmovchiligi; tug‘ma adrenal giperplaziya; gipopituitarizm; glyukokortikoidlar