NDMC SIMULYATSIYA MARKAZI SHAROITIDA SHOSHILINCH YORDAM KO'RSATISH KO'NIKMALARINI O'RGATISHDA SIMULYATSIYA MANEKENLARINING ROLI (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Shifokorlar va hamshiralar uchun simulyatsiya markazi sharoitida birlamchi reanimatsiya yordamini ko'rsatish ko'nikmalarini o'rgatish qo'shimcha o'quv jarayonida vaziyatga imkon qadar yaqin sharoitlarda vaziyatlarning turli xil variantlarini o'ynashga yordam beradi. Ushbu yondashuv har bir ishtirokchiga mahoratni oshirishga va favqulodda yordam sifatini oshirishni ta'minlaydigan jamoa tarkibida ishlashga imkon beradi.
Keywords: simulyatsiya mashg'ulotlari; maneken; CPR; BLS; jamoaviy ish; tibbiyot xodimlarini o'qitish