OPERATSIYADAN KEYINGI KARDIOJARROHLIK OPERATSIYALARIDA YANGI TUG'ILGAN CHAQALOQLARDA O'TKIR RESPIRATOR DISTRESS SINDROMINI DAVOLASHDA YUQORI CHASTOTALI VENTILYATSIYANING ROLI (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Tug'ma yurak nuqsonlari (CHD) bo'lgan yangi tug'ilgan chaqaloqlarda o'tkir respirator distress sindromi (ARDS) operatsiyadan keyingi davrning og'ir va hayot uchun xavfli asoratidir. Bu nafas olishni qo'llab-quvvatlashning samarali va yumshoq usullarini talab qilib, klinik prognozni sezilarli darajada yomonlashtiradi. Istiqbolli yondashuvlardan biri bu yuqori chastotali osilator shamollatish (ikkinchi jahon urushi) bo'lib, u minimal barotravma bilan etarli gaz almashinuviga erishishga imkon beradi.