BOLALARDA KARDIOJARROHLIK OPERATSIYALARIDAN SO'NG O'NG QORINCHA ETISHMOVCHILIGIDA NOREPINEFRINNING GEMODINAMIK PARAMETRLARGA TA'SIRINI BAHOLASH (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Fallot tetradasi murakkab tug'ma yurak kasalligi bo'lib, jarrohlik aralashuvni talab qiladi. RKTFDAN keyin bemorlar o'ng qorincha etishmovchiligini rivojlanish xavfi ostida, bu inotrop yordamni optimallashtirish zarurligini keltirib chiqaradi. O'ng qorincha etishmovchiligi (PZHN) Fallot tetradasini (RCTF) radikal tuzatishdan keyin asosiy asoratlardan biri bo'lib qolmoqda. Ushbu maqolada NOREPINEFRINNING RKTFDAN keyin PGN bilan og'rigan bemorlarning gemodinamik ko'rsatkichlariga ta'siri ko'rib chiqiladi.