YANGI TUĢILGANLARDA KARDIOKHIRURGIYIK MURAKABALARDA SONONGI DAVRDA VAZOAKTIV TASHKILLANISH (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Neonatal kardioxirurgiyaning mamlakatimizda rivojlanishi bilan bolalar kardioxirurgiyasida peroperatsion parvarish tobora katta ahamiyat kasb etmoqda. Aralashuvning muvaffaqiyatli yakunlanishining muhim omillaridan biri turli vazoaktiv va inotrop preparatlardan foydalanish bilan optimal gemodinamik holatni saqlab turishdir. Bu esa yangi tug‘ilgan bolalarda erta operatsiyadan keyingi davrda gemodinamik qo‘llab-quvvatlashga yondashuvlarni chuqurroq o‘rganish zaruratini keltirib chiqaradi.