BOLALAR ANESTEZIOLOGIYASIDA MAGNIY SULFATIDAN FOYDALANISH: KOMBINATSIYALANGAN ANALJEZIYA SAMARADORLIGINI BAHOLASH (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Zamonaviy bolalar anesteziologiyasi og'riqni minimallashtirish, opioidlarga bo'lgan ehtiyojni kamaytirish va qulay uyg'onishni ta'minlash uchun samarali va xavfsiz usullarni talab qiladi. Magnezium sulfat (MgSO₄) ni o'z ichiga olgan multimodal analjeziyadan foydalanish bolalarda og'riqni kamaytirish va mushaklarning gevşemesini optimallashtirish uchun istiqbolli yondashuvdir. MgSO₄ bolalar amaliyotida ayniqsa foydali bo'lishi mumkin bo'lgan bir qator farmakologik ta'sirga ega, shu jumladan og'riq sezuvchanligini pasayishi, mushak gevşetici ta'sirini kuchayishi va gemodinamikani barqarorlashtirish.
Keywords: magniy sulfat; multimodal analjeziya; bolalar; mushaklarning gevşemesi; anesteziologiya