TUG'MA YURAK PATOLOGIYASI VA AORTA QOPQOG'INING DEGENERATIV O'ZGARISHI BO'LGAN BOLALARDA OZAKI OPERATSIYASIDA ANESTEZIK YORDAMNING XUSUSIYATLARI (CASE REPORT) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Ozaki operatsiyasi-bu operatsiya paytida to'g'ridan-to'g'ri hosil bo'lgan avtoperikard yordamida aorta qopqog'ini qayta tiklashning yuqori texnologiyali usuli. Usul antikoagulyantlarni umrbod qabul qilishdan qochadi va tug'ma yurak nuqsonlari (CHD) va aorta qopqog'ida degenerativ o'zgarishlar bo'lgan bolalarda yuqori samaradorlikni ko'rsatdi. Ushbu operatsiya uchun anestezik yordam kompleks yondashuvni va intraoperativ transpashevod ekokardiyografik (TP ekokardiyografik) monitoringini majburiy qo'llashni talab qiladi.
Keywords: Ozaki operatsiyasi; anesteziologiya; transpashevod Ekokardiyi; tug'ma yurak nuqsonlari; rekonstruktiv jarrohlik