D ВИТАМИНИНИНГ БОЛАЛАРДА АЛЛЕРГИК КАСАЛЛИКЛАРДАГИ ЎРНИ (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2024)
Ушбу мақолада болаларда D витамини етишмовчилигини олдини олиш ҳақидаги масалалар ёритилади. D витамини ёғда эрийдиган витаминлар гуруҳига киради ва болалар ва ўсмирларда суяк ва тишларнинг мустаҳкамлиги учун зарур бўлган кальций ва фосфорнинг сўрилишида иштирок этади. D витамини ҳам иммунитет тизимини қўллаб-қувватлайди, организмга инфекциялар ва яллиғланишларга қарши курашда ёрдам беради. D витамини танқислигининг олдини олиш бугунги кунда долзарб бўлиб бормоқда.
Keywords: D витамини; етишмовчилиги; суяк ўсиши; иммунитет тизими; ультрабинафша нурланиш; овқатланиш; жисмоний фаоллик