Shoshilinch tibbiy yordam ko'nikmalarini o'zlashtirishda simulyatsiya o'qitish usullari (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2024)
Xulosa: natijalar tahlil qilindi: talabalarning simulyatsiya uskunalari yordamida shoshilinch pediatriya bo'yicha o'quv materiallarini idrok etishi va hazm bo'lishi.Tadqiqot materiallari va usullari: simulyatsiya mashg'ulotlari tibbiy ta'limning nisbatan yangi va juda tez rivojlanayotgan sohasidir.Tadqiqot natijalari: ushbu o'qitish usuli bolalarga shoshilinch va shoshilinch yordam ko'rsatish ko'nikmalarini o'zlashtirish uchun ayniqsa muhimdir.Xulosa: shifokorlarni tayyorlash sifatiga yuqori talablar, bemorlarga (ayniqsa bolalarga) yangi amaliy ko'nikmalarni ishlab chiqish imkoniyatlarining cheklanganligi, bemorlar va tibbiyot xodimlariga tibbiy yordam xavfsizligiga e'tiborning kuchayishi va axloqiy me'yorlarga rioya qilish tibbiy ta'limning yangi paradigmasi - simulyatsiya usullaridan foydalanishga olib keldi tayyorlash.
Keywords: oliy tibbiy ma'lumot; pedagogik texnologiyalar; kompetentsiya yondashuvi; simulyatsiya bo'yicha trening