QIZLARDA "O'TKIR APPENDITSIT" NI TAQLID QILUVCHI O'NG TUXUMDON APOPLEKSIYASI (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2024)
Tuxumdon apopleksiyasi-balog'at yoshidagi qizlarning kasalligi. Barcha o'tkir ginekologik kasalliklar tarkibida u uchinchi o'rinni egallaydi, bu 17% ni tashkil qiladi. Qorin bo'shlig'ida qon ketishining sabablari orasida apopleksiya 0,5 - 2,5% ni tashkil qiladi.