BOLALARDA OSHQOZON-ICHAKDAN QON KETISHINING KAM UCHRAYDIGAN SABABLARI (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2024)
Oshqozon – ichakdan qon ketish (uy-joy kommunal xo'jaligi) shoshilinch jarrohlikning dolzarb muammolaridan biridir. Bolalarda oshqozon-ichakdan qon ketishining asosiy kasalliklari yaxshi o'rganilgan. Biroq, klinik amaliyotda biz oshqozon-ichakdan qon ketish manbasini uzoq muddatli diagnostik izlash bo'yicha bir nechta kuzatuvlarga duch keldik.