NDMC MATERIALLARI ASOSIDA BOLALARDA OSHQOZON OSTI BEZI PATOLOGIYASINI JARROHLIK DAVOLASH TAJRIBASI (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2024)
Kirish. Oshqozon osti bezining jarrohlik kasalliklari (PzH) bolalar jarrohligida ularning nisbatan kamligi va tashxisning murakkabligi tufayli dolzarbdir. So'nggi o'n yillikda oshqozon osti bezi patologiyasining operativ davolanishni talab qiladigan holatlari tez-tez uchraydi. Adabiyotda diagnostika va davolash usullarini takomillashtirish, bolalarda minimal invaziv davolash usullarini joriy etishga qaratilgan nashrlar mavjud.