BOLALARDA JIGAR ECHINOKOKKOZINI JARROHLIK DAVOLASH NATIJALARI (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2024)
Echinokokkoz bolalar jarrohligining dolzarb muammolaridan biridir. Kasallik barcha organlarga ta'sir qilishi mumkin, ammo ko'pincha jigarda rivojlanadi (50-77%). Echinokokkozning qaytalanishi yuqori darajada saqlanib qoladi va 1,1% dan 31,8% gacha.