(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Yangi tug’ilgan chaqaloqlarda katta arteriyalar (TGA) transpozitsiyasini tubdan tuzatgandan so’ng past yurak chiqishi sindromini (LCOS) rivojlanish ehtimoli yuqori. Samarali gemodinamik boshqaruv juda muhimdir, chunki kechikishlar yoki etarli bo’lmagan aralashuv organlarning qaytarilmas shikastlanishiga olib kelishi mumkin. Tegishli inotrop yordamni tanlash bemorning omon qolishida muhim rol o’ynaydi, operatsiyadan keyingi natijalarni optimallashtirishda tajribasi muhim bo’lgan yurak intensivisti tomonidan o’z vaqtida va yaxshi xabardor qarorlarni talab qiladi.