(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Ko’plab tadqiqotlar shuni ko’rsatadiki, zamonaviy maktab o’quvchilarining qariyb 65 foizi II, 25 foizdan ko’prog’i III sog’liqni saqlash guruhiga ega va atigi 10 foizdan ko’prog’i deyarli sog’lom deb hisoblanishi mumkin. Postural buzilishlar va skolioz turli organlar va tizimlar kasalliklarini shakllantirish uchun qulay fonga aylanadi, ayniqsa o’rta maktab o’quvchilarida.