(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Anus ektopiyasi (AE) — bu anal teshikning g‘ayrioddiy joylashuvi bilan tavsiflanadigan tug‘ma nuqson bo‘lib, bunda anal teshik normal faoliyat ko‘rsatadi, anal kanalning barcha anatomik tuzilmalari saqlanadi va holat ko‘pincha qiz bolalarda uchraydi. Jarrohlik davolash (JD) taktikasi tanlovi reabilitatsiya muddatlarini qisqartirishda muhim mezon hisoblanadi.