(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Markaziy asab tizimi (MAT) o‘simtalari bolalarda eng ko‘p uchraydigan qattiq (solid) yangi hosilalar hisoblanadi va bolalar onkologiyasida o‘limga olib keluvchi asosiy sabablar qatoridan o‘rin oladi. Ularni o‘z vaqtida va aniq tashxislash yuqori texnologik yondashuvni talab qiladi, ayniqsa o‘sayotgan miyada murakkab anatomiya va yangi hosilalarning funksional jihatdan muhim sohalarda joylashishi hisobga olinganda. Funktsional MRT tasvirlash usullari, jumladan, diffuzion traktografiyadan foydalanish diagnostika imkoniyatlarini kengaytiradi va neyrojarrohlik aralashuvlarining xavfsizligini oshiradi.