(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Dori-darmonlarga qarshi barqaror epilepsiya (DRE) barcha epilepsiyaga chalingan bemorlarning 25% ini tashkil etadi va bu holatda xurujlar tufayli bemorlarning hayot sifati keskin pasayadi. Muqobil davolash usullarini aniqlash va bemor jarrohlik uchun mos ekanligini belgilashda erta aniqlash muhim ahamiyatga ega. Neyrojarrohlik davolash usuli DRE bilan og‘rigan bolalar va o‘smirlarning xurujlarini kamaytirishda ijobiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin, biroq bu borada randomizatsiyalangan klinik tadqiqotlar asosida qo‘shimcha ma’lumotlarga ehtiyoj mavjud.