(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Buyrak o‘simtalari bolalar onkologiyasida eng ko‘p uchraydigan yomon sifatli o‘simtalar qatoriga kiradi va ularni davolashda omonlik natijalarini yaxshilash uchun individual yondashuvni talab etadi. Ushbu tadqiqot Toshkent shahridagi uchinchi darajali ixtisoslashtirilgan shifoxonada buyrak o‘simtasi tashxisi bilan davolangan bolalarda omonlikka ta’sir qiluvchi prognozlovchi omillarni aniqlashga qaratilgan.