(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Klassik Xodjkin limfomasi (kXL) bolalar orasida onkologik kasalliklarning taxminan 5–6% ini tashkil etadi va bolalarda eng davolanishi mumkin bo‘lgan saraton turlaridan biri hisoblanadi. Kasallik cheklangan resurslar bilan ham davolanishi mumkin bo‘lsa-da, qaytalanuvchi yoki davo ta’sir qilmaydigan (RR) kXL bemorlarning 15% gacha bo‘lgan qismida jiddiy muammo bo‘lib qolmoqda. Yaxshi tomoni shundaki, Brentuksimab vedotin (BV) va PD-1 ga qarshi bloklovchi antitanalar — nivolumab va pembrolizumab kabi dorilar kXL uchun yuqori samarali davo vositasi sifatida o‘zini ko‘rsatdi va kasallikni boshqarishda tub burilish yasadi.