(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Chuqur joylashgan bolalar miya o‘simtalari nevrojarrohlikda o‘ziga xos murakkablik tug‘diradi, chunki ular ko‘pincha funksional jihatdan muhim (eloquent) tuzilmalar bilan o‘ralgan bo‘ladi. Kam shikastlovchi jarrohlik resektsiyasi texnikalari hanuzgacha murakkab mikrojarrrohlik muammosi bo‘lib qolmoqda. Hozirgi kunda bu o‘simtalarni maksimal darajada radikal olib tashlash hamda muvaffaqiyatli operatsiyadan keyingi natijalarga erishish uchun jarrohlik kirish yo‘llarini minimal travmatik yondashuvlar asosida, optimal burchak ostida bajarish imkonini beruvchi usullarni optimallashtirish ustida ish olib borilmoqda.