(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Sut bezi saratoni (SBS) ayollar orasida saraton kasalliklari bo‘yicha kasallanish va o‘limning yetakchi sabablardan biri bo‘lib qolmoqda. O‘simta jarayonini dastlabki tashxis qo‘yish paytida aniqlik bilan stadialashtirish — davolash muvaffaqiyatini belgilovchi asosiy omillardan biridir. So‘nggi yillarda ¹⁸F-fluordezoksiglyukoza (¹⁸F-FDG) bilan positron-emission tomografiya (PET/KT)ning joriy etilishi onkologik diagnostika imkoniyatlarini sezilarli darajada kengaytirdi. Ushbu molekulyar tasvirlash usuli yordamida nafaqat o‘simtaning joylashuvi va metabolik faolligini aniqlash, balki an’anaviy tasvirlash usullari — ultratovush, ko‘p kesimli KT yoki MRT orqali aniqlanmaydigan uzoq va yashirin metastazlarni ham aniqlash mumkin.