(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Sut bezi saratoni (SBS) ayollar orasida onkologik kasallanish va o‘limning eng keng tarqalgan sabablardan biri bo‘lib qolmoqda. Davolash samaradorligi ko‘p jihatdan kasallikning dastlabki tashxis qo‘yish bosqichida to‘g‘ri stadialashtirilishiga bog‘liq. ¹⁸F-fluordezoksiglyukoza (¹⁸F-FDG) bilan positron-emission tomografiyasi (PET/KT) molekulyar vizualizatsiyaning muhim usuliga aylangan bo‘lib, u nafaqat birlamchi o‘simtaning joylashuvini, balki ultratovush, ko‘p kesimli KT yoki MRT orqali aniqlanmaydigan uzoq metastazlarni ham aniqlash imkonini beradi.