(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Pediatrik anesteziologiyada sedatsiya chuqurligini baholash yetarli narkozni ta’minlash va operatsiya vaqtida uyg‘onish yoki ongning ortiqcha susayishini oldini olish uchun muhim vazifadir. Bisspektral indeks (BIS) monitoringi elektroensefalogramma (EEG) tahliliga asoslangan bo‘lib, anesteziya darajasini ob’yektiv nazorat qilish imkonini beradi. BIS qo‘llanilishi, ayniqsa, pediatriyada xavfsizlik profili yuqori bo‘lgan sevofluran ishlatilganda dolzarb ahamiyat kasb etadi.