(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Infuzion terapiya bolalar jarrohligida anesteziologik ta’minotning ajralmas qismidir. Biroq, operatsiyagacha suyuqlikni to‘ldirish masalasi, ayniqsa, rejalashtirilgan aralashuvlar oldidan och qolish qoidalarining qayta ko‘rib chiqilishi sharoitida hanuzgacha bahsli bo‘lib qolmoqda. Oziq-ovqat va suyuqlikdan voz kechish muddatlarining qisqartirilishi operatsiyagacha infuzion terapiyaga bo‘lgan ehtiyoj va uning hajmini ob’yektiv baholashni talab qiladi. Bu esa suyuqlik yetishmovchiligini xavfsiz tarzda qoplash va organizmni ortiqcha yuklamaslik maqsadida amalga oshiriladi.