(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Steroidga sezgir nefrotik sindrom (SSNS) va steroidga chidamli nefrotik sindrom (SRNS) bolalar hayot sifati uchun muhim klinik ahamiyatga ega. SSNSda kasallik tez-tez qaytalanadi, SRNSda esa surunkali kechish va buyrak yetishmovchiligi xavfi yuqori. Davolashda turli immunosupressiv vositalar qo‘llaniladi, biroq 10–20% hollarda ular yetarli samara bermaydi. Bunday hollarda rituksimab (RTX) kabi monoklonal antitela vositalariga ehtiyoj tug‘iladi.