(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Urodinamik buzilishlar surunkali obstruktiv piyelonefrit rivojlanishiga olib kelib, 23–27% hollarda bolalarda surunkali buyrak yetishmovchiligini keltirib chiqaradi. Nutritiv yetishmovchilik organizmning himoya imkoniyatlarini pasaytirib, piyelonefrit xurujlarining ko‘payishiga, operatsiyadan keyingi yara bitishining sekinlashishiga va buyrak faoliyatining sekin tiklanishiga olib keladi.