(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Bolalar jarrohlik amaliyotida nafas yo‘llari o‘tkazuvchanligini ta’minlash muhim klinik jihatlardan biridir. Yuz-jag‘ sohasi bilan bog‘liq operatsiyalarda traxeal intubatsiya muammoli bo‘lishi mumkin va qiyin intubatsiya holati 4–18% holatlarda kuzatiladi. Bunday vaziyatlarda an’anaviy usullarga muqobil sifatida retrograd intubatsiya usuli tavsiya etiladi.