(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Bolalar oftalmologiyasida anestetik boshqaruvning yetarliligi va xavfsizligini ta’minlash uchun bolalarning anatomik va fiziologik xususiyatlari hamda o‘kulokardial refleks kabi maxsus xavflarni hisobga olgan holda individual yondashuv va yuqori darajadagi monitoring talab etiladi. So‘nggi xavf ko‘z shari ustida amalga oshiriladigan aralashuvlarda yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan xavfli asorat bo‘lib, samarali oldini olishni talab qiladi. Zamonaviy strategiyalar, jumladan multimodal analgetiya va yumshoq sedatsiya, xavflarni minimallashtirish va natijalarni yaxshilashga yordam beradi.