(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Bolalardagi funktsional ahamiyatga ega miya zonalari o’smalarini tashxislash va davolash zamonaviy neyroxirurgiyaning eng murakkab va muhim vazifalaridan biridir. FMRI va DT-MRI kabi zamonaviy neyroimaging usullari o’simtaning joylashishini va uning muhim funktsional sohalar bilan o’zaro ta’sirini yuqori aniqlik bilan aniqlash imkonini beradi, bu neyroxirurgik aralashuvni rejalashtirish va nevrologik xavflarni minimallashtirishning kalitidir.