(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Kraniosinostoz bolalar neyroxirurgiyasida jiddiy muammo bo’lib, o’z vaqtida tashxis qo’yish va keng qamrovli davolanishni talab qiladi. So’nggi to’rt yil ichida Toshkent shahridagi milliy bolalar tibbiyot markazida (NDMC) zamonaviy jarrohlik usullari joriy etildi va operatsiyadan keyingi reabilitatsiyaga yondashuvlar takomillashtirildi, bu esa ushbu yo’nalishdagi muammolarni hal qilishda katta klinik tajriba to’plashga imkon berdi. Ushbu ish ilg’or neyroxirurgiya texnologiyalari va erta tashxisni yaxshilash va bemorlarning davolanishga sodiqligini oshirishga qaratilgan mintaqaviy o’ziga xos chora-tadbirlarni birlashtirish imkoniyatlarini aks ettiradi.