(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Adabiy ma’lumotlarga ko’ra, katta tomir transpozitsiyasi (TMS) bilan og’rigan bemorlarning 33-70 foizida qorincha septal nuqsoni (VSD) mavjud. Jarrohlik tuzatishni rejalashtirish uchun nuqsonning turini, hajmini va joylashishini, shuningdek, unga bog’liq bo’lgan anormalliklarni o’z vaqtida va aniq aniqlash juda muhimdir. Ekokardiyografiya va multispiral kompyuter tomografiyasini (MSCT) o’z ichiga olgan zamonaviy nurlanish usullari diagnostika imkoniyatlarini sezilarli darajada oshirishi va yangi tug’ilgan chaqaloqlar va yosh bolalarda invaziv tadqiqotlarga bo’lgan ehtiyojni kamaytirishi mumkin.