(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2025)
Zamonaviy bolalar anesteziologiyasi og’riqni minimallashtirish, opioidlarga bo’lgan ehtiyojni kamaytirish va qulay uyg’onishni ta’minlash uchun samarali va xavfsiz usullarni talab qiladi. Magnezium sulfat (MgSO₄) ni o’z ichiga olgan multimodal analjeziyadan foydalanish bolalarda og’riqni kamaytirish va mushaklarning gevşemesini optimallashtirish uchun istiqbolli yondashuvdir. MgSO₄ bolalar amaliyotida ayniqsa foydali bo’lishi mumkin bo’lgan bir qator farmakologik ta’sirga ega, shu jumladan og’riq sezuvchanligini pasayishi, mushak gevşetici ta’sirini kuchayishi va gemodinamikani barqarorlashtirish.