(untitled) (Bolalar milliy tibbiyot markazining axborotnomasi, 2024)
Bolalarda ichakning invaginatsiyasi orttirilgan ichak tutilishining xususiy turlarini anglatadi, aksariyat hollarda bu chaqaloqlarda uchraydi. Chaqaloqlarda bu kasallik anatomik va fiziologik xususiyatlar fonida rivojlanadi, ular yonbosh va ko’r ichakning harakatchanligini, Bauginiy qopqog’ining etukligini o’z ichiga oladi.